Бременност

Ин витро оплождане! Кои са показанията за тази процедура? Какъв е шанса за забременяване и какви странични ефекти може да има? Част 1.

За повече информация за цени и възможности пишете на телефон + 359 885 916 588 или на мейл info@omed.bg
Ин витро оплождането е един от най – често прилаганите методи за асистирана репродукция, който дава шанс на милиони двойки да имат свое дете. Методът е разработен от британския учен Робърт Едуардс, който през 2010 година получава Нобелова награда за постижението си, а първото бебе ин витро е Луиз Браун, родена на 25-ти юли 1978 година.

Инфертилитета е един сериозен проблем за милиони двойки по света, честотата му е 8 – 15%, в България – около 12 – 15 %. Инфертилитета се дефинира като невъзможност за зачеване след 1 година редовен полов живот с желание за забременяване, а при жени над 35 години и мъже над 40, този срок се скъсява на 6 месеца.

Кои са показанията за ин витро оплождане?

Преди години приложението на ин витро оплождането е било ограничено само при жени със запушвания на маточните тръби. Днес показанията са доста по – разширени. Ин витро оплождането е подходящо за жени със запушвания на маточните тръби, сраствания в малкия таз, деформации в маточното тяло, нарушения в овулацията и при инфертилитет с мъжки фактор – намален брой или подвижност на сперматозоидите. Този метод обаче не е първата стъпка в лечението на инфертилитета, той идва в съображение след изпробването на медикаментозно лечение и вътрематочна инсеминация.

Какви са етапите на ин витро оплождането?
Ако темата ти е интересна, прочети и ВТОРА ЧАСТ .
За повече информация за цени и възможности пишете на info@omed.bg