fbpx

За Нас

Често ни се случва да имаме болка или усещане за неразположение, но нямаме ясна представа каква е причината и какво следва. Kазваме си просто “Ще ми мине” и така допринасяме за развиването на заболявания, които с малко повече предварителна информация бихме предотвратили. Това е и един от основните проблеми свързани със здравето – липсата на достъпна информация и последващата я превенция.

Ако пренебрегнем болката и симптомите, от незнание или по друга причина, се получават ситуации, при които хората предприемат неадекватни действия. Те пък водят до нежелани усложнения във времето, затруднения при лечението и не рядко до непредвидени финасови разходи, засягащи цялото семейство.

Понякога разчитаме изцяло на здравната каса, че ще ни излекува или на лекарите, че ще ни ограмотят за заболяванията. Надяваме се, че ще ни отделят голяма част от времето си за отговори, препоръки и всякаква друга информация. Но, те не винаги имат възможност да ни обясняват как и защо се появява дадено заболяване и какви са начините да се предпазим. Тяхната роля е преди всичко да лекуват, дори в непосилни условия като недостиг на време и модерно оборудване. Останалото е по-скоро наша, лична отговорност. А в света на технологиите, лесните комуникации и неизчерпаемите и достъпни източници на информация, всеки от нас може и трябва, сам да намира и да се интересува от теми, свързани със здравето, генезиса и превенцията на заболяванията.
И защото знанието е инвестиция, нашата цел е да инвестираме в нашето общо бъдеще, чрез вашето здраве, с помощта на създадената от нас платформа за информация.

Тук ще намерите анализи на най – често срещаните заболявания в страната, които ще степенуваме по важност. На достъпен език ще обясняваме стъпка по стъпка кои са съвременните начини на лечение, каква е ролята на семейството и наследствеността. Ще изясним изключителната нуждата от здравна профилактика и ще предлагаме решения в случаите, когато болестта вече е налице.

Всеки, който посети платформата ще намери интересни и важни теми, написани на достъпен език, защото макар да не сме лечители, искаме да бъдем Ваши приятели в битката за здраве, тъй като знаем, че именно то е пътят към пълноценен и щастлив живот.

Според нас, решението на голяма част от здравословните проблеми е адекватната и достъпна информация. Създаването на регистър с най – честите заболявания и описанието на проблема на ясен и достъпен език ще помогне на десетки хиляди жени и мъже, да осъзнаят, че здравето е дар, за който трябва да се грижим всекидневно и от най – ранна възраст. Необходимо е да сме здравно образовани, за да създаваме здравни навици у нашите деца. За съжаление тенденцията за сваляне на възрастовата граница при редица заболявания е тревожна и затова грижата за здравето и профилактиката на цялото семейство е неотложна и спешна. Важно е да говорим с нашите родители за болестите, които са имали нашите баби и дядовци. Ранната профилактика при наличие на наследствени заболявания е изключително важна, а понякога дори животоспасяваща.

Дългосрочната ни цел е да повишим здравната култура в България! Да помогнем на колкото може повече хора да достигнат до нужната информация за тяхното здраве. Да помогнем на хората в осъзнаването на процеса – Профилактиката e здраве. Здравето е бъдеще. Какво по – хубаво от щастливо и здраво семейство, което дава пример на своите близки, роднини и родители?!

Нашата Мисия е здравето, което предполага непрестанен прогрес на медицината и насърчаване процесите на осъзнаване важността от здравна култура.

Затова по съвета на братята писатели Стругацки от всички възможни решения, ние избираме най – доброто: а именно – учредяването на организация, която да даде своя принос за медицинския прогрес. Да допринася за по – голямата информираност на хората за здравето. Да помага на талантливи и отговорни студенти.

Чрез избрани от нас статии, беседи и срещи с най – добрите медици ще се постараем да повишим здравната култура на обществото.

Ще информираме за рисковете от заболявания, симптоми, изследвания и новости в медицината, които биха били от полза за по-здравословния ни и качествен начин на живот.

Екип

Христо Петков
Ентусиаст и мечтател. Прекарва много време във визуализиране на бъдещето. Вярва силно в потенциала на всеки един човек. Работи за по спокойно, красиво и щастливо бъдеще. Учи непрекъснато от най – добрите, споделя с радост идеите си.

Росица Караджова
“Като бивш хипохондрик мога да споделя, че идеята за по-лесен достъп до адекватна медицинска информация, относно заболявания и симптоми ме вдъхновява и мотивира. Силно вярвам, че можем да бъдем полезни, както на себе си, така и на всички хора, който искат да бъдат по-здрави и са отговорни за своето здраве и здравето на близките си хора. Да помагаме на бъдещите лекари да бъдат по-успешни и ангажирани към поетата от тях мисия, а именно здравето!”
Росица Караджова е завършила магистърска програма по специалност “Обществени комуникации” с професионална квалификация Рекламен мениджмънт през 2012г.

Галина Кожухарова
“В България здравето е с нисък приоритет сред населението. Хората се замислят за него, едва когато техни близки или те самите го изгубят. Всички работим и живеем без да обръщаме внимание на сигналите, които тялото ни дава. В борбата за собственото си излекуване, както и за възвръщане здравето на мои близки, се роди това желание за промяна.
Ежегодната профилактика, качественото, здравеопазване, лесен достъп до здравна информация, се превърнаха в моя мисия.”

Надя Иванова
Диагноза- актриса. Симптомите включват пристъпи на ентусиазъм, необоснован оптимизъм и вярата, че “смисълът” е да правиш нещо за другия. Благодарна е, че е част от екип, който споделя симптомите й и идея/фондация, чиято цел е да сбъдва “ смисълът”!

 

Как ще постигнем целите си?

С помощта на най – добрите специалисти в областта на медицината и на базата на основните статистики за здравето в България, ще направим списък с най – често срещаните заболявания в страната.
Ще бъдем в контакт с хората, които се интересуват от своето здраве и които искат да научат повече за него.
Ще разчитаме на екип от редактори, които ще пишат статии за заболяванията на достъпен за всеки човек език.
Ще направим срещи с най – младите медици – студентите по медицина и заедно с тях ще обсъждаме нови начини за информиране на обществото и иновативни методи за лечение.
Ще организираме инициативи за подпомагане на най – младите медици в България и по този начин ще работим за скъсяването на разстоянието “пациент – лекар”.
Ще сме прозрачни и отворени за предложения, които ще помагат на българите в стремежа им към по – добро здраве.
Ще се обучаваме и ще използваме най – новите маркетингови постижения за достигане до максимален брой хора, които искат по – добро здраве.

Основните ни целеви групи са три – жени, мъже и подрастващи.
Всяка група от потенциалната ни аудитория има своите специфични нагласи спрямо здравето. Жените са една от най – активните части от населението, която се грижи и информира за здравето. Мъжете от своя страна обикновено отлагат посещението при лекар, което често води до нежелани последствия. Младите пък често не осъзнават значимостта на здравето и профилактика.
Разделянето по възрастов фактор ще ни помогне още по – детайлно да поднасяме нужната информация за здраве.

Новите технологии и разработването на изкуствен интелект ще допринесат в грижата за нашето здраве и благоденствие, чрез денонощна помощ с информация и отговори на вашите, неотложни въпроси. Вярваме че потокът от здравна информация ще провокира промяна в нагласите, мисленето и личното отношение към здравето и неговата значимост.

Според нас, един от най – лесните начини за намаляване на броя заболявания в страната не е свързан с харченето на милиони , а с нещо много просто – достъпна информация на разбираем език. И тъй като осъзнаваме значимостта на подетата от нас инициатива, се надяваме, че ще се превърнем в равноправен, отговорен и желан от медиите и институциите в страната партньор. Чрез предоставената от тях трибуна, под формата на интервюта, репортажи и телевизионни беседи, можем да популяризираме идеята ни за здравно образование и превенция. Ще се постараем призива ни за отговорност и грижа да бъде чут от повече телевизионни зрители и интернет потребители, преди да е “прекалено късно”.

* indicates required



Избери *

" /> My Title page contents